A Sztehlo Gábor Fogyatékosok Otthona Berettyó utcai telephelye ismét komoly munkálatok helyszínévé vált a hétvégén. A ROTARY CLUB BUDAPEST - METROPOLITAN lelkes tagjai ismét náluk „vendégeskedtek”, melynek a nap végére maradandó eredménye született, a Kneipp ösvény!  Az önkéntes támogatókat igen megizzasztották a „terápiás csodakert” előkészítése során talált kövek, betondarabok és járdalapok a földben, melyek csak a munkálatok megkezdése után kerültek elő!

A csapat nem elsőként járt a Sztehloban. A tavalyi évben, a hátsó kertet tették alkalmassá a szabadidős programok lebonyolítására, most pedig a több évtizede készült beton fürdőmedencét hasznosították. Az elkészült Kneipp ösvény lényege, hogy egy gyalogospályát, különböző textúrájú anyagokból - esetünkben többféle apró kő, kavics, fakéreg, homok, dió -, alakítanak ki, ami a mindennapokban nem jellemző közlekedési felület. Ezen az ösvényen mezítláb végighaladva, talpunk masszírozásával, a szokatlan ingerek stimulálják, felfrissítik a szervezet működését. Az ösvény használata jótékonyan hat az egészségre, és kimondottan javasolt az idegrendszeri betegségekkel küzdő gyermekeknek.

 

 

Az egész nap vidám, jó hangulatban telt. Amikor azonban B., a 6 éves kisleány az első bátortalan kör után, felszabadultan élvezte a különböző anyagok okozta, eddig még nem tapasztalt élményt, többeknek összeszorult a szíve! Ezért érdemes volt!

Hálás köszönet minden jólelkű, önzetlen támogatónak, aki bármilyen formában is, hozzájárult ahhoz, hogy ekkora ajándékban részesülhessünk!

Köszönjük ROTARY CLUB BUDAPEST!